Ignasi M.: la derrera pel·lícula de Ventura Pons al Festival de Cinema d’Estocolm

Aquest any al festival de cinema d’Estocolm es projectarà també la darrera pel·lícula/documental de Ventura Pons, Ignasi M. La pel·lícula es podrà veure el dia 7 de novembre a les 15.30h al cinema Grand, el dia 12 a les 21.30h al cinema Victoria, i finalment el dia 17 a les 13.00h de nou al cinema Grand.

Tant Ventura Pons com l’Ignasi seran a Estocolm per poder presenciar la projecció del dia 12 al cinema Victoria.

Ignasi M., prestigiós museòleg, viu temps dramàtics però té la capacitat d’explicar-los de forma delirantment divertida.

Durant els anys de bonança tot li anava vent en popa, però amb la crisi, la seva empresa va fer fallida. La va intentar salvar hipotecant la seva casa i està a punt de perdre-la assetjat pels bancs. És gai seropositiu i participa en un programa d’assaig clínic, mentre intenta aguantar els mals temps i refer la seva quotidianitat, gaudint cada minut de la seva vida. El seu pare ha intentat suïcidar-se i està reclòs en una residència. La seva exdona, es mou en cadira de rodes, i ha descobert el seu lesbianisme. Els seus dos fills van emigrar molt joves d’okupes a Londres on s’han convertit, el gran en un gran dissenyador d’efectes visuals i el petit en un fotògraf molt prestigiós, però convertit a l’evangelisme… Una família complexa unida per l’amor i la creativitat.

Una lliçó de valentia, sinceritat i humor que mostra la seva capacitat per sobreposar-se, positivament i amb esperança, d’aquestes i moltes altres adversitats per molt cruels que es presentin. Una mirada àcida i crítica de les desgràcies que està vivint la nostra societat.

(text extret del web de Ventura Pons)

 

Leave a Comment