Ignasi M.: Ventura Pons senaste visas under Stockholms filmfestivalen

Ignasi M, en prestigefylld museolog, genomlever en dramatisk period av sitt liv men har förmågan att berätta om det på ett vansinnigt roligt sätt.

Under de goda tiderna gick allt hans väg, men under krisen gick hans företag i konkurs. Han försökte rädda företaget med att pantförskriva sitt hus, och är nu nära att förlora även huset när bankerna är på honom och kräver betalning. Han är gay och HIV-positiv, och deltar i en klinisk prövning. Samtidigt njuter han av varenda stund av sitt liv medan han försöker uthärda de dåliga tiderna och ställa sin vardag till rätta igen. Hans far har försökt ta livet av sig och bor på ett vårdhem. Hans exfru är rullstolsbunden och har precis insett att hon är lesbisk. Hans två söner emigrerade när de var unga till London, där den äldste har blivit en känd designer av visuella effekter, och den yngste en prestigefylld fotograf som dock har konverterat till protestantismen… En komplex familj sammanbunden av kärlek och kreativitet.

En lektion i mod, ärlighet och humor som visar kapaciteten att, hoppfullt och med en positiv anda, övervinna svårigheter oavsett hur grymma de kan vara. En sarkastisk och kritisk blick av de svårigheter som vår samhälle går igenom.

(texten från Ventura Pons webbsida, icke officiellt översättning)

Filmen visas på biografen Grand den 7 november kl. 15.30, på biografen Victoria den 12 november kl 21.30h (med regissören och Ignasi bland publiken!), och på biografen Grand den 17 november kl. 13.00.

Länk till Stokholms filmfestivalen.

Leave a Comment